Search

Revista Studii Teologice

REVISTA FACULTĂŢILOR DE TEOLOGIE DIN PATRIARHIA ROMÂNĂJA slide show
 

Bine aţi venit

 
Bine aţi venit pe site-ul oficial al Revistei Studii Teologice! Vă dorim o navigare plăcută în paginile acestui site! În situaţia în care apar probleme, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email a redacţiei! Aşteptăm totodată recomandările şi părerile dumneavoastră despre acest site! Redacția Studii Teologice se străduiește prin specialiștii ei să actualizeze şi să completeze această pagină electronică, pentru a răspunde cât mai mult căutărilor celui interesat atât de Revistă, cât şi de Teologia Ortodoxă românească în general. Orice idee şi sugestie este binevenită.
De ce este importantă Revista Studii Teologice?
Studii Teologice este o revistă teologică din România cu veche tradiţie, apărând neîntrerupt din 1929 până în prezent. Este Revista tuturor Facultăţilor de Teologie din România, având 4 fascicole anual, fiecare fascicol a câte 300 de pagini. Puteţi aşadar accesa aproximativ 1200 de pagini de materiale teologice de înaltă ţinută academică. Revista se bucură de un tiraj mare, aproximativ 10.000 pentru fiecare fascicol tipărit.
Revista este recunoscută internaţional în sistemul ştiinţific ERIH (categoria NAT din 2007), ceea ce asigură cadrelor didactice universitare la urcarea pe post 3 puncte pentru articolele publicate (faţă de 1 punct pentru articolele publicate în celelalte reviste de profil din România). De asemenea, începând cu 2005, Revista apare în baza de date EBSCO - CEEAS (Central and Eastern European Academic Source). Studii Teologice poate fi găsită în cele mai mari biblioteci din lume (Statele Unite, Germania, Franţa, Anglia, Spania etc.).
Pentru asigurarea calităţii Revistei, toate materialele primite la redacţie sunt supuse sistemului de recenzare blind peer-reviewing, în care câte 2 recenzori externi evaluează fiecare material fără să cunoască numele autorului.
Membrii redacţiei sunt specialişti în domeniu, cadre didactice universitare cu titlul de doctor şi specialişti IT cu experienţă. Activităţile redacţiei şi procedurile de lucru urmează un sistem de management al calităţii implementat de câţiva ani, doi dintre membrii redacţiei având calitatea de auditori externi acreditaţi TÜV.